TÄYDELLINEN KERROSSÄNKY PIENILLE LAPSILLE

Kun me aikoinaan siirrettiin esikoinen pinnasängystä juniorisänkyyn, tehtiin valinta sängyn suhteen ajatellen myös myöhemmin syntyvää pikkusisarusta ja todennäköistä tarvetta kerrossängylle. Valittiin siis jatkettava sänky, joka oli minimissää juuri sopiva silloiselle 1,5-vuotiaalle sekä nykyiselle 3-vuotiaalle, ja josta myöhemmin saisi tehtyä kerrossängyn lisäosia ostamalla. Sänky oli nappivalinta kuluneeseen talveen asti, kunnes kerrossänky tuli ajankohtaiseksi ajatukseksi ja tajuttiin, että about 75 senttinen ipana kahden metrin sängyssä tuntuisi aika hurjalta - enhän mä itsekään tykkää nukkua yksin liian suuressa sängyssä. Päätettiin etsiä vaihtoehtoja enkä mä enää muista aloitinko aiheesta keskustelun, googletinko asiaa vai oliko se muistissa 1,5 vuoden takaisesta etsimisestä, mutta päädyin kuitenkin Veken Kalusteen sivuille» selailemaan kerrossänkyjen valikoimaa» ja löysin täydellisen kerrossängyn pienille lapsille»!

Kyseessä on Liisa pieni», joka kiinnitti mun huomioni ensin sirolla ulkonäöllä sekä tämän jälkeen mitoillaan. Sänky on pituudeltaan 164 senttiä, leveydeltään 79 senttiä ja korkeudeltaan ainoastaan 137 senttiä, joten äitiä ei edes hirvittänyt päästää 3-vuotiasta nukkumaan yläsänkyyn. Patjan koko on 70 x 155 senttiä ja se on musta huomattavasti parempi mitä vanhan sängyn uusi 80 x 200 senttinen patja olisi ollut sängyn ollessa täysissä mitoissaan.


Esikoisen sänky on nyt myyty pois tieltä ja Liisa pieni» saapunut huoneeseen. Pienempi nukkuu vielä ehkä parisen kuukautta pinnasängyssä, mutta isompi on jo päässyt testaamaan uuden sängyn ja ensivaikutelma on hyvä! Tikkaissa on pienet urat, jotka helpottavat kiipeämistä ja sänky tuntuu pienestä koostaan huolimatta tukevalta. Jätettiin tikkaat toistaiseksi pelkkien rautahakasten varaan eikä porattu hakasia kiinni sänkyyn, jotta mahdollisten leikkien villiintyessä voidaan nostaa tikkaat kätevästi pois paikoiltaan ja säästyä vahingoilta. Se mahdollisuus on musta hyvä, sillä pienempi on jo nyt löytynyt turhan usein veljensä sängystä, kun silmä on välttänyt hetkeksi tai kun nää on noussut aamupalapöydästä ennen mua. Sängyn mataluus mietitytti mua alkuun, sillä kävi mielessä, millainen tila voi jäädä ala- ja yläsängyn väliin kokonaiskorkeuden ollessa niin matala, mutta en mä nää tässä meillä mitään ongelmaa ja mäkin 163 senttisenä sujahdan sänkyyn mutkitta laidasta ja mahastani huolimatta. Lisäksi uskon ja toivon tän olevan pitkäikäinen sillä keskimmäisen kasvaessa tämä voi siirtyä yläsänkyyn ja luovuttaa alasängyn tulevalle pikkusiskolle tai ehkä pojat saa tästä joskus itselleen omat sängyt, sillä kyseinen kerrossänky on erotettavissa kahdeksi sängyksi.

Vaikka poikien huoneessa olisi jo nyt tilaa kahdelle erilliselle sängylle tai yhdelle isommalle kerrossängylle, musta  kompakti koko on vain plussaa. Kerrossängyn lisäksi hankittiin Liisa pieneen kuuluva, noin 75 senttinen turvalaita» tulevien öiden turvaamiseksi. Esikoinen oli kova pyörimään vielä juniorisängyssäänkin ja ihan vasta viimeisen puolen vuoden aikana yöt on rauhoittuneet niin, ettei pää kolise turvalaidan ja seinän väliä, joten vielä vähän vilkkaamalle kakkosellekin laita tulee olemaan ehdoton. Heivattiin vanhan sängyn alta muoviset, jo rikki menneet legolaatikot roskiin ja vaihdettiin tilalle pyörien päällä liikkuva, kaunis ja yhteenkuuluva Liisa sängynaluslaatikko».


Tiesin kerrossängyn olevan suht pieni, mutta sen sirous yllätti mut siitäkin huolimatta. Paketti toimitettiin meidän kotiovelle, sängyn kasaus oli kuulemma helppoa ja ollaan molemmat oltu tähän tosi tyytyväisiä tän hetken kokemuksen perusteella. Matala sänky oli meille ihan nappivalinta, sillä arka esikoinen tärisi tässäkin ensimmäisiä kertoja kiivetessään, joten mataluus tuo arkajalalle taatusti pientä turvallisuutta suurempaan sänkyyn verrattuna. Nuorempi sen sijaan yrittää kiipeillä minkä ehtii ja kiipeää jopa alasänkyyn tikkaiden ylemmästä raosta. Hulivilin siirtäminen pinnasängystä kerrossänkyyn tuntuu tällä hetkellä mahdottomalta, mutten meinaa malttaa, että jaksan kerätä voimia ja valmistautua henkisesti pinnasängystä pois siirtymiseen. Onhan tää nyt tosi nätti, eikö vain? Vielä kun saadaan sopivat päiväpeitot sänkyihin!

*Postaus on toteutettu yhteistyössä Veken Kalusteen» kanssa ja siinä mainituista tuotteista on saatu alennusta blogi- ja instagramnäkyvyyttä vastaan. En hyödy linkkien klikkailusta rahallisesti.

8 kommenttia

 1. Anonyymi4/4/17 21:07

  No kaunis tosiaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mäkin tykkään eikä läpikuultavuus ärsytä yhtään mitä vähän ikuisena mattana ajattelin. :D

   Poista
 2. Anonyymi5/4/17 11:11

  Oi vitsit, tuo on kyllä tosiaan kivannäköinen sänky. Ja jää enemmän tilaa leikeille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin jää! Tossa leikkikeittiön toisella puolella on ovi ja jos tän sängyn tilalla ois Unipuun 211cm pitkä sänky niin ei jäis tilaa keittiölle tai millekään hyllylle. :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos! Me kans ollaan tosi tyytyväisiä! :)

   Poista
 4. Onko tuossa yläsängyn pohjassa millaiset kiinnikkeet?
  Me tilattiin joku aika sitten eräs toinen kerrossänky Veken kalusteesta, mutta siinä oli vain muutamalla todella lyhyellä ruuvilla kiinni ne puukepit, joiden varaan pohja olisi tullut, että ei sit uskallettukaan ottaa sänkyä käyttöön. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä yhtään tiiä. Mä en ollu ollenkaan mukana kokoomisessa. :o Uskoisin tän kuitenkin olevan ihan turvallinen, kun on sen verran suosittu eikä huonoja kokemuksia oo tullu vastaan. :)

   Poista